Αβγά με σέσκουλα τσιγαριαστά και αρακά

Ιδανικό πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία – μαγείρεμα 30’

Υλικά (για 4 μερίδες)

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

400 γρ. φύλλα από σέσκουλα καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα

4-5 κ.σ. αρακάς

4 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

4 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 αβγά

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και τον αρακά και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να μαραθεί. Ρίχνουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις δούμε ότι έχουν απορροφηθεί τα περισσότερα υγρά ανοίγουμε 4 λακκούβες μέσα στα χόρτα και στην καθεμία σπάμε από ένα αβγό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί το αβγό ομοιόμορφα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο κατά βούληση.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk