Σαλάτα με σπανάκι, φιρίκι, προσούτο Ευρυτανίας και ρόδι

Νόστιμη, πρωτότυπη, εύκολη, χορταστική!

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′ Ψήσιμο: 8′ – 10′

Υλικά (για 4 – 6 μερίδες)

180 γρ. φέτες προσούτο Ευρυτανίας

4 φιρίκια Πηλίου

600 γρ. νεαρά φύλλα σπανάκι (baby), πλυμένα καλά και στραγγισμένα

200 γρ. σπόρια από ρόδι

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ

50 γρ. λευκό μπαλσάμικο

Χυμός από 1 μέτριο ρόδι

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

120 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω της το προσούτο. Το ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.

Πλένουμε καλά τα φιρίκια και τα κόβουμε σε φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το λευκό μπαλσάμικο, τον χυμό από το ρόδι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι. Σταματάμε το χτύπημα όταν ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ.

Ρίχνουμε το σπανάκι και τα φιρίκια σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με το ψημένο προσούτο και τα ρόδια.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk