ΚΕΕΡΦΑ: «Όχι» στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αντιφαστιστική διαδήλωση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 2μμ, στα Προπύλαια με αφορμή την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Áðïëïãßá ôïõ åðéêåöáëÞò ôïõ êüììáôïò Íßêïõ Ìé÷áëïëéÜêïõ óôçí äßêç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ôçí ÔåôÜñôç 6 Íïåìâñßïõ 2019, óôçí áßèïõóá ôïõ Åöåôåßïõ Áèçíþí. Ï Í. Ìé÷áëïëéÜêïò áðïëïãÞèçêå åíþðéïí ôùí äéêáóôþí êáé ôùí ðáñáãüíôùí ôçò äßêçò ãéá ôï áäßêçìá ôçò Ýíôáîçò óå åãêëçìáôéêÞ ïñãÜíùóç ðïõ âáñýíåé üëá ôá ðïëéôéêÜ óôåëÝ÷ç ôçò ×.Á. ðïõ åß÷áí åêëåãåß âïõëåõôÝò ôï 2012. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Σε αντιφασιστική διαδήλωση καλεί η ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στην πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρότερινε την απαλλαγή των πρώην βουλευτών της Οργάνωσης. Το κάλεσμα είναι για το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 14:00, στα Προπύλαια. Επίσης στη διαδήλωση καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η ενότητα», η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, η Κοινότητα Αιγυπτίων καθώς και άλλα σωματεία και συλλογικότητες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή είναι η ακόλουθη:

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι σκανδαλώδης συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί. Είναι ένα συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους.

Αποκάλυψε τους ακατάλυτους δεσμούς προστασίας και ασυλίας της πολύχρονης δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, με τις προσβάσεις τους στο εισαγγελικό, δικαστικό και αστυνομικό σώμα. Εφερε στην επιφάνεια όμως και την τακτική της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ που επιχειρεί την επαναφορά της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο σε συνθήκες όπου παίζει απροκάλυπτα το χαρτί του ρατσισμού και του «νόμου και τάξης».

Η πρόταση για καταδίκη του Ρουπακιά αλλά και απαλλαγή όλων των συνεργών του τάγματος εφόδου που ξεκίνησε απο τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Νίκαιας αποτελεί σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονικής δράσης των νεοναζί.Απαλλάσσει και την ηγεσία της ΧΑ από κάθε ευθύνη σβήνοντας τα συντριπτικά στοιχεία με τις επικοινωνίες των μελών με Λαγό και Μιχαλολιάκο.

Αντίστοιχα η εισαγγελέας εισηγήθηκε να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες για την βάρβαρη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών με την μετατροπή της κατηγορίας απο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη! Στην ίδια μεθόδευση υποβάθμισης των κατηγοριών προχώρησε και για τις δολοφονικές επιθέσεις κατα των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από την έδρα θα μετατρέψει την δίκη στο μεγαλύτερο πλυντήριο των εγκλημάτων ναζιστικής οργάνωσης μετα τη δίκη των ναζί του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη.

Θα αποτελέσει βήμα νομιμοποίησης της δολοφονικής φασιστικής βίας και της σκανδαλώδους συνεργασίας της ΕΛΑΣ ανοίγοντας το δρόμο να επιστρέψουν ξανά στους δρόμους οι φασίστες αξιοποιώντας την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δώσαμε μάχη σαν αντιφασιστικό κίνημα για να φέρουμε τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο εδώλιο, για να μπει τέλος στις επιθέσεις τω ταγμάτων εφόδου από τα γραφεία-ορμητήρια τους, για να τους πετάξουμε έξω από τη Βουλή, κάτι που το πετύχαμε.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί. Μπροστά είναι η μεγάλη διεθνής κινητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μέχρι τότε πολιορκούμε διαρκώς το δικαστήριο για να νοιώσει την οργή και τη δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, για να κλείσει κάθε επιλογή της κυβέρνηση και του κρατικού μηχανισμού να τους επαναφέρουν στους δρόμους και τη πολιτική ζωή, για να πάνε οριστικά φυλακή οι δολοφόνοι.

Ξεκινάμε το Σάββατο 21/12 με την άμεση κινητοποίηση και θα πολιορκούμε το Εφετείο μέχρι την μέρα της καταδικαστικής απόφασης!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk