Αντιφασιστική συγκέντρωση για την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί έξω από το Εφετείο, στη συμβολή των Οδών Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίυο 2019, είναι η ημέρεα κατά την οποία αναμένεται να αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας στην κρίσιμη και πολυετή δίκη για την δράση της Χρυσής Αυγής και τα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται σε μέλη της και για τα οποία κατηγορούνται είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί.

«Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», λέει το κάλεσμα της αντιφασιστικής οργάνωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
Στις 18 Δεκέμβρη, αναμένεται να ανακοινωθεί η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – εκτός εάν κρίνει η εισαγγελέας ότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος για επεξεργασία – οδηγώντας τη δίκη στην τελική ευθεία της απόφασης.
Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική φάση της δίκης της Χρυσής Αυγής που θα αποκαλύψει τις «διαθέσεις» μέρους του επίσημου κράτους μετά από πεντέμισι χρόνια δίκης αλλά και μιας πολύχρονης ασυλίας που απολάμβανε η ναζιστική οργάνωση.
Το αντιφασιστικό κίνημα, έχοντας πετάξει έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή, δεν επαναπαύεται, συνεχίζει και διεκδικεί να τιμωρηθούν και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, όχι μόνο οι Ρουπακιάδες αλλά και τα ηγετικά στελέχη που καθοδηγούσαν το παραστρατιωτικό μηχανισμό των νεοναζί.
Η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά και της καταστολής και των ξεγυμνωμάτων διαδηλωτών στρώνει το έδαφος για την επιστροφή στοπ προσκήνιο των φασιστών.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση στο Εφετείο στις 18 Δεκέμβρη, μέρα της εισαγγελικής πρότασης.