• Αναζήτηση

Ρυζόγαλο με λωτό και φιστίκια Αιγίνης

Οταν το αρμπόριο, κατ’ εξοχήν ρύζι για ριζότο, γίνεται αρωματισμένο ρυζόγαλο.

Food styling:Ηλίας Δεμιρτζόγλου, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄, Αναμονή 3-4  ώρες

Υλικά (για 4 άτομα)

100 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 λίτρο γάλα πλήρες

90 γρ. ζάχαρη

250 γρ. λωτός, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρούς κύβους

4 σπόροι καρδάμωμο, δεμένοι σε τουλπάνι

1 ξυλάκι κανέλας

80 γρ. ρόδι, τους σπόρους

70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα και σπασμένα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρόδι και τα φιστίκια Αιγίνης. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Προσέχουμε να μη γίνει δυνατός ο βρασμός και ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε. Μόλις χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά,  αφαιρούμε την κανέλα και το καρδάμωμο και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλο μπολ ή σε 4 ατομικά μπολάκια. Βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για περίπου 3-4  ώρες. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk