• Αναζήτηση
 • Χάγη: Δεν υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις τρομοκρατών με την επίθεση

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομία της Χάγης, «δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε τρομοκρατικό κίνητρο».

  Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο ως ύποπτος για την επίθεση στη Χάγη, είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

  Υπενθυμίζεται ότι τρεις έφηβοι τραυματίστηκαν στο επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.

  Η αστυνομία δήλωσε πως ο ύποπτος, 35χρονος ύποπτος έχει ανακριθεί.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε τρομοκρατικό κίνητρο».

  «Επομένως, το κίνητρο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

  Εξιτήριο για τους τραυματίες

  Στο μεταξύ, οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για τρεις εφήβους, ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη και δύο κορίτσια 15 ετών, η μία από το Άλφεν άαν ντεν Ριν και η άλλη από το Λάιντερσορπ. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

  Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα της «Γκρότε Μαρκστράατ», μιας πολυσύχναστης αρτηρίας της μεγαλύτερης εμπορικής συνοικίας της πόλης, όχι μακριά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk