Κατά το κλείσιμο των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε 200.000 πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ελήφθη η απόφαση για διανομή του έξτρα πλεονάσματος που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών στους πιο αδύναμους και οι σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Κοινωνικό μέρισμα για τους πιο αδύναμους

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εξαιρετικά στοχευμένα, σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους από τους ανέργους, στις πολύτεκνες οικογένειες και στις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

«Έτσι επιβεβαιώνουμε έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησής μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επιδομα θέρμανσης και άλλες φοροελαφρύνσεις.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση, στις 9 Ιουλίου, όχι μόνο δεν παρέλαβε κάποιον δημοσιονομικό χώρο, αλλά βρήκε και κενό 400 εκατομμυρίων για το 2019. Το κάλυψε. Και όχι μόνο μόνον το κάλυψε. Αλλά δημιούργησε και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να μοιράσει προεκλογικά επιδόματα.

Πώς αξιοποιήσαμε εμείς τα χρήματα που εξασφαλίσαμε; Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια. Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού.

Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις. Καλύφθηκαν άμεσες δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, των νοσοκομείων και του ΟΑΣΘ με κόστος 61 εκατομμύρια. Στόχος; Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και ακολουθούν: Ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ. Η εξόφληση οφειλών της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.

Αλλά και κάτι ακόμα. Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ!

Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».