Με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνονται οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για την ρύθμιση των διαδηλώσεων, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση με αφορμή το γεγονός ότι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έκλεισαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια της συναυλίας κατά της αστυνομικής καταστολής που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Με το «έτσι θέλω» αποφάσισαν για την ζωή όλων. Ε, λοιπόν, όχι! Η λέξη κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας».

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την «κατανομή των διαδηλώσεων». Όπως εξήγησε, θα ορίζεται το πού μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα «ανάλογα με τον όγκο και την επιβάρυνση που προκαλεί».

Οι ρυθυμίσεις θα είναι σύμφωνες με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα «ανακυκλωμένα υλικά» του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αιχμηρό σχόλιο για τη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνέπεσε με το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «εμείς συνομιλούμε με την κοινωνία, δεν ανακυκλώνουμε υλικά του χθες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι 5.211 μέλη, φίλοι και παρατηρητές συμμετείχαν στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.