Μετά την πρώην γραμματέα του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη και ο μάρτυρας Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης διαψεύδει ότι είναι εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως τον έχουν εμφανίσει στο παρελθόν δημοσιεύματα. «Δεν ονομάζομαι ούτε “Κελέση” ούτε “Σαράφης”, το όνομά μου είναι Δεσταμπασίδης», φέρεται να είπε.

Μάλιστα ρωτήθηκε αν έχει ξανακαταθέσει για την υπόθεση και είπε ότι είναι πρώτη φορά, υποστηρίζοντας ότι ούτε τον κάλεσαν ούτε τον προσέγγισαν γενικώς οι εισαγγελείς.

Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει ταξιδέψει ούτε στις ΗΠΑ ούτε στην Βιέννη. Ο μάρτυρας έκανε γνωστό στα μέλη της επιτροπής ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει σε θέματα πέρα από το αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής (για τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) ενώ τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Μανιαδάκη είπε ότι τον γνωρίζει μόνο επειδή έχει αναφερθεί στο όνομα μου. Ούτε τον Παπαγγελόπουλο γνωρίζει, όπως κατέθεσε, ενώ ανέφερε ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη δεν τον έχει καλέσει να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) του είπε ότι στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά του και ότι μαζί με τον Φρουζή συμμετείχαν στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis. Ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι από μένα ζητούντο να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ, τίποτε άλλο δεν ήξερα, ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Όπως είπε ακόμα, ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. «Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε», ανέφερε.

Αναφορικά με τον Μανιαδάκη φέρεται να κατέθεσε ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων, ενώ σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Αρνήθηκε δε ότι τον συνάντησε ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται στοχοποιημένος. «Ένας από αυτούς που με στοχοποίησαν είναι ο Μανιαδάκης», φέρεται να είπε προκειμένου να τον εκφοβίσει και να μην καταθέσει στην Δικαιοσύνη πράγματα που γνωρίζει για το σκάνδαλο της Novartis και όχι για όσα ερευνά η προανακριτική. Ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ και δεν απάντησε λέγοντας ότι είναι άσχετο με την υπόθεση που διερευνά η επιτροπή.