Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που την έχουν εμφανίσει ως μια εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, κάτι που η ίδια φέρεται να διέψευσε.

Κατά τις ίδιες πηγές εμφανίζεται να απάντησε ότι δεν ισχύει πως είναι προστατευόμενη μάρτυρας, αλλά είπε ότι δεν έχει κάνει κάποια νομική προσφυγή για τα δημοσιεύματα αυτά διότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Επίσης, φέρεται να είπε ότι δεν έχει μπει ποτέ σε καθεστώς προστασίας από αστυνομικούς.

Παράλληλα, εμφανίζεται να έχει καταθέσει ότι δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για πολιτικά πρόσωπα. Λέγεται ότι είπε ότι «δεν γνωρίζω να υπήρχαν δωροδοκίες πολιτικών προσώπων». «Δεν ήταν η αρμοδιότητα μου», λένε ότι είπε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει εξεταστεί στο εξωτερικό από τις εκεί αρμόδιες αρχές. Όπως ανέφερε, έχει καταθέσει τον Οκτώβριο του 2017 μετά από σχετική κλήση της εισαγγελέως Τουλουπάκη παρουσία δυο εισαγγελέων και άλλη μια φορά στις αρχές του 2018 στο τμήμα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς. Πάντως είπε ότι η Ελένη Τουλουπάκη δεν ήταν παρούσα στην κατάθεση. «Δεν την συνάντησα ποτέ εκτός διευκρινιστικών καταθέσεων που ήταν εντός», φέρεται να είπε.

Ερωτηθείσα αν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, είπε ότι δεν ήταν το αντικείμενό της ο τομέας των εμβολίων, ενώ ρωτήθηκε ακόμα αν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία των πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λυκουρέντζου και απάντησε πως όχι. Πάντως φέρεται να είπε ότι τον κ. Λοβέρδο τον συνάντησε ο κ. Φρουζής πάνω από μια φορά. «Θυμάμαι που μου έλεγε να κλείσω ραντεβού. Το ίδιο και για Στουρνάρα», την εμφανίζουν οι πληροφορίες να είπε, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι της είχε ζητήσει χαμηλόφωνα ο κ. Φρουζής να κλείσει ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς όμως να θυμάται η ίδια πότε.

Ρωτήθηκε ακόμα αν είδε βαλίτσες και φέρεται να απάντησε ότι ο κ. Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα samsonite με ροδάκια. Λέγεται δε ότι κατέθεσε πως δεν έχει δει να φεύγει ο Φρουζής με βαλίτσα με χρήματα από την Novartis για τον κ. Σαμαρά. «Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο», φέρεται να κατέθεσε. Ακόμα είπε ότι έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του κ. Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Τον εμφάνισε μάλιστα να άλλαζε κάθε 15 μέρες αυτοκίνητο και ότι της ζήτησε να πάρει την Πόρσε στο σπίτι αλλά εκείνη αρνήθηκε. Επίσης, χαρακτήρισε παράτυπη την εκλογή του στον ΣΦΕΕ γιατί εξελέγη πρόεδρος ενώ ήταν αντιπρόεδρος της Novartis Hellas και όχι πρόεδρός της. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι εξελέγη μετά από ψηφοφορία, ενώ είπε ακόμα για τον κ. Φρουζή ότι στις 24/09/2015 «όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες, δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει». Φέρεται να είπε μάλιστα ότι ο άλλοτε προϊστάμενός της χρησιμοποιούσε ως «όχημα» τον γιό του και την απειλούσε προκειμένου να μην μιλήσει η ίδια για τις εσωτερικές ατασθαλίες στην εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μαραγγέλη είναι σε δικαστική διαμάχη με τον κ. Φρουζή, ο οποίος την έχει μηνύσει για υπεξαίρεση χρημάτων από τον λογαριασμό του.