• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με αντίβ, καρπάτσιο πορτομπέλο και παρμεζάνα

    Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

     

    Προετοιμασία 20’, Αναμονή 30’

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    4 κ.σ. χυμό λεμόνι

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη

    2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

    1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού

    3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

    250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, πολύ λεπτοκομμένα

    100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο, σε λεπτές φλοίδες

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα ξύσματα, το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

    Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια (τα καθαρίζουμε με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες) και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις αντίβ και, στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Σουρώνουμε τα μανιτάρια προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχήμα τους και κρατάμε τη σάλτσα.

    Βάζουμε τις κομμένες αντίβ σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Βάζουμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας ή πεκορίνο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk