Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με νεώτερες μαρτυρίες  και στοιχεία που αναδείχθηκαν τις τελευταίες  ώρες ο  σωφρονιστικός υπάλληλος που σκότωσε τον κουνιάδο του και τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγό του ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα εμφανιζόταν εξοργισμένος γιατί δεν μπόρεσε να δει το παιδί του προσφάτως  που είχε την ονομαστική του εορτή.

Αντικειμενο προστριβης ακόμη θεωρούσε ότι οι συγγενείς του υποτιμούσαν την επαγγελματική δραστηριότητα του και εξέφραζαν αντιρρήσεις για τον γάμο του.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η φονική επίθεση στα Μέγαρα έχει τελικώς ομοιότητες -όσον αφορά την επίκληση οικογενειακών προβλημάτων- με την τραγωδία το 2017 στους Αγίους Αναργύρους όταν αστυνομικός σκότωσε την την σύζυγό του, την πεθερά του και την κόρη του κι αυτοκτόνησε.

Ο ξυλοδαρμός διευθυντικού στελέχους των φυλακών Κορυδαλλού

Σε ξυλοδαρμό διευθυντικού στελέχους των φυλακών Κορυδαλλού επειδή δεν εγκρινόταν η  τοποθέτηση του σε υπηρεσία φρούρησης, είχε προχωρήσει λίγες ώρες πριν την αιματηρή επίθεση στα Μέγαρα ο  σωφρονιστικός υπάλληλος που σκότωσε τον κουνιάδο του και τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγό του, όπως αποκάλυψε «To Bήμα».

Ο δράστης της επίθεσης που ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος από το 1991 -αρχικά στις φυλακές Χαλκίδας – διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Λαγονήσι ύστερα κι από τον χωρισμό με την σύζυγό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εξέφραζε την οργή του για τον χωρισμό του, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να συναντήσει εύκολα το ανήλικο παιδί του.

Ακόμη δήλωνε συγκλονισμένος από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του.

Επιπλέον πίεζε τους υπεύθυνους των φυλακών Κορυδαλλού να τον επαναφέρουν ως φρουρό στις φυλακές – είχε τοποθετηθεί διοικητικός υπάλληλος- προκειμένου να αλλάξει το ωράριο του και να διευκολύνονται οι μετακινήσεις του από το Λαγονήσι.

Λίγες ώρες πριν την αιματηρή επίθεση του είχε επικοινωνήσει με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπου φερόταν να ενδιαφέρεται μόνο  για το επαγγελματικό θέμα του και δεν είχε πει οτιδήποτε για την επίθεση που σχεδίαζε σε βάρος των συγγενών του.