• Αναζήτηση
  • Φακές με μανιτάρια και κοτόπουλο

    Προσθέτουμε μερικούς κύβους γλυκειάς κρητικής γραβιέρας και απογειώνουμε το πιάτο μας.

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

    Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 20’

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    350 γρ. φακές

    1 φύλλο δάφνης

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

    200 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι χοντροκομμένα (μπορούν να αντικατασταθούν με ξερά αν δεν έχουμε φρέσκα. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα χρησιμοποιούμε)

    1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

    2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα

    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    200 γρ. ψητό στήθος κοτόπουλου, σε κύβους

    100 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, σε κύβους

    2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο, νερό, μαζί με το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά.

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις έχει ζεσταθεί, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε καθαρίσει με ένα νοτισμένο πανί. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό και τα μυρώνια και ανακατεύουμε ξανά.

    Βάζουμε τις φακές σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τον ζωμό τους από το τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τυρί, την κρέμα μπαλσάμικο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα μυρώνια και ανακατεύουμε.

    Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk