Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου θεωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής την δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία, πατέρα τριών παιδιών, το πρωί της Τρίτης στο Χαϊδάρι.

Αδιευκρίνιστα, ωστόσο, παραμένουν τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, από τους δύο δολοφόνους, οι οποίοι «γάζωσαν» με αυτόματο καλάσνικοφ τον επιχειρηματία, μέσα στο αυτοκίνητο του και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν και δύο αστυνομικοί, εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί.

Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το υπηρεσιακό του όπλο. Ο ρόλος και η παρουσίας τους εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Αυτό θα διευκρινιστεί από την βαλλιστική έρευνα που γίνεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος διατηρούσε εταιρεία διανομής καφέ, κοντά στο σημείο του εγκλήματος, στην οποία άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα τον Μάιο του 2016.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής δεν συνδέουν τα δύο περιστατικά και εξετάζουν όλες τις εκδοχές, για τους λόγους που κάποιοι ήθελαν βγάλουν από την μέση τον 49χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον τζόγο, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, μέσω των οποίων είχε επαφές και γνωριμίες με πολύ κόσμο.

Εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ

Όπως αποκάλυψε το in.gr 0 49χρονος είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ απο το 1998 για ενδεχόμενη σχέση του με προστασία καταστημάτων με την βοήθεια επίορκων αστυνομικών.

Το όνομα του επιχειρηματία είχε εμπλακεί στην έρευνα του εισαγγελέα κ. Γ. Γεράκη για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Στην ίδια έρευνα είχε εξετασθεί κι η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 στη. Παιανία.

Όμως η έρευνα αυτή οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε καταδικασθεί σε μικρή ποινή προ μερικών ετών για υπόθεση νυκτερινών καταστημάτων, ενώ ένα κατάστημά του στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος προ τριετίας.

Ο ρόλο των δύο αστυνομικών και η έρευνα των «Αδιάφθορων»

Παράλληλα με τις έρευνες για τους δράστες και τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και τον ρόλο των δύο αστυνομικών που ήτα αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι « η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν τυχαία μπροστά στο περιστατικό και βλέποντας τους δύο δράστες να πυροβολούν κατά του οχήματος που επέβαινε ο 49χρονος επιχειρηματίας, αντέδρασαν με τον έναν αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν και ενεπλάκησαν στο περιστατικό ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αποκάλυψε το in.gr από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο αστυνομικοί να αποτελούσαν την… προσωπική φρουρά του θύματος. Ο 49χρονος λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας κατά τις μετακινήσεις τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά 4 αστυνομικοί… προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον επιχειρηματία.

Αν πράγματι ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες ή πράγματι οι αστυνομικοί βρέθηκαν τυχαία στο σημείο επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι όταν σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο θα το δείξει η έρευνα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και η εμπλοκή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν.

Αυτόπτες μάρτυρες

Οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα και εξετάζεται αν αυτοί ήταν οι δύο αστυνομικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος επιχειρηματίας, τον τελευταίο καιρό είχε πάντα συνοδεία κατά τις μετακινήσεις του.