Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Χαϊδάρι δύο αστυνομικοί, βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν τυχαία μπροστά στο περιστατικό και βλέποντας τους δύο δράστες να πυροβολούν κατά του οχήματος που επέβαινε ο 49χρονος επιχειρηματίας, αντέδρασαν με τον έναν αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν και ενεπλάκησαν στο περιστατικό ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αποκάλυψε το in.gr από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο αστυνομικοί να αποτελούσαν την… προσωπική φρουρά του θύματος. Ο 49χρονος λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας κατά τις μετακινήσεις τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά 4 αστυνομικοί… προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον επιχειρηματία.

Αν πράγματι ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες ή πράγματι οι αστυνομικοί βρέθηκαν τυχαία στο σημείο επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι όταν σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο θα το δείξει η έρευνα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και η εμπλοκή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και ήταν παρόντες στην δολοφονική επίθεση. Όπως έγινε ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των δραστών με το πιστόλι του.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα και εξετάζεται αν αυτοί ήταν οι δύο αστυνομικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος επιχειρηματίας, τον τελευταίο καιρό είχε πάντα συνοδεία κατά τις μετακινήσεις του.