Για μια «επιχείρηση που εξετελέσθη θαυμάσια» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, αναφερόμενος στην είδηση του θανάτου του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, την οποία επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια διαγγέλματος στον αμερικανικό λαό.

«Αν είσαι ηγέτης του ISIS θα σε κυνηγήσουμε»

«Ο έπαινος πηγαίνει στο στρατιωτικό μας προσωπικό, στα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και σε όσους έλαβαν μέρος και στέλνει το μήνυμα ότι αν είσαι ηγέτης του ISIS, αν είσαι ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης θα σε κυνηγήσουμε ασταμάτητα», σημείωσε ο Έσπερ για να προσθέσει ότι ο αμερικανικός στρατός «είναι ο καλύτερος στον κόσμο, έχει κάνει τέτοιες επιχειρήσεις εκατοντάδες φορές, ήταν μια επιχείρηση που εξετελέσθη θαυμάσια».

Ο Έσπερ έσπευσε δε να δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αξίζει τα εύσημα καθώς ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση.

Εκτίμησε ότι ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ISIS, καθώς ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης, αλλά σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν με το πέρασμα του χρόνου. Επανέλαβε ότι ο αλ Μπαγκντάντι «αποφάσισε να αυτοκτονήσει και να πάρει μαζί του κάποια μικρά παιδιά».