• Αναζήτηση
  • Ρυζόγαλο

    Φτιάχνουμε το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό με κατσικίσιο γάλα.

    Food styling Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία – παρασκευή 30’

    Υλικά (για 6 μερίδες)

    130 γρ. ρύζι γλασέ

    ½ φλ. νερό

    1 λίτρο κατσικίσιο γάλα

    Φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι (χωρίς το λευκό μέρος)

    5 κ.σ. ζάχαρη

    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

    Διαδικασία

    Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με ½ φλ. νερό. Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και τη φλούδα λεμονιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αν «πιάσει» το γάλα στην κατσαρόλα, αλλάζουμε κατσαρόλα για να μη μας μυρίσει. Αφού ρίξουμε όλο το γάλα και χυλώσει το ρυζόγαλο (20-25 λεπτά), προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk