• Αναζήτηση
  • Σούπα καρότο με τζίντζερ και κρέμα καρύδας

    Μπορούμε να την σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο – είναι ένα μυρωδικό που της ταιριάζει ιδανικά.

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

    Προετοιμασία 30′, Μαγείρεμα 20′-30′

    Υλικά (για 4-6 μερίδες)

    1 λίτρο νερό

    2 βιολογικούς κύβους λαχανικών

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο

    650 γρ. καρότα, σε χοντρές ροδέλες

    25-30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο (μπορούμε να βάλουμε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ανάλογα με το πόσο έντονο μας αρέσει)

    300 ml κρέμα καρύδας + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα (σύνολο 400 ml, όσο μια κονσέρβα)

    Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

    Διαδικασία

    Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε εντελώς τους κύβους λαχανικών. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα καρότα και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό, κλείνουμε με το καπάκι και κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε καλά με το μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ), ενώ προσθέτουμε παράλληλα σιγά-σιγά την κρέμα καρύδας. Αλατοπιπερώνουμε (ο ζωμός συνήθως ήδη έχει αλάτι) και ανακατεύουμε και πάλι με το ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε τη σούπα σε μπλέντερ πάγκου. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κρέμα καρύδας.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk