• Αναζήτηση

Ριζότο με σταφύλια

Σερβίρεται με τριμμένο κατσικίσιο τυρί τύπου chèvre που το έχουμε παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′, Αναμονή περίπου 2 ώρες, Μαγείρεμα 17-20

Υλικά (για 4 μερίδες)
1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

65 γρ. παρμεζάνα

100 γρ. φρέσκο κόκκινο σταφύλι, κομμένο στη μέση (καλή επιλογή είναι και το σταφύλι φράουλα, αλλά θα πρέπει να το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια του)

120 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου chèvre

Διαδικασία

Αφαιρούμε την εξωτερική κρούστα από το κατσικίσιο τυρί και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, για περίπου 1 λεπτό, να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με λίγο νερό. Ανακατεύουμε πού και πού. Οσο χρειάζεται νερό το προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Μόλις χυλώσει και βράσει το ρύζι (17-20’), αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και τα σταφύλια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Βγάζουμε το τυρί από την κατάψυξη και το τρίβουμε πάνω από το ριζότο.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk