Νικητής από τη μεγάλη μάχη, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή βγήκε ο Πέτρος Τατσόποθλος, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο πολιτικός και συγγραφέας επιστρέφει σπίτι του μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας, όταν λιποθύμησε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι ασθενής εξήλθε σήμερα, ώρα 14.00,από το Νοσοκομείο σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση. Εδόθησαν αγωγή και οδηγίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Τον προλάβαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Τατσόπουλος υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής και οι γιατροί έκαναν τιτάνιες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μιλώντας στο One Channel ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και γιατρός που τον χειρούργησε, Δημήτρης Λυμπεριάδης τόνισε ότι τον έσωσε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοια περιστατικά συνήθως δεν τα καταφέρνουν.

«Προχθές έτυχε να εφημερεύω εγώ και πρόλαβα και χειρούργησα τον ασθενή τον κ. Τατσόπουλο, ο οποίος ήρθε με ρήξη αορτής συνοδευόμενη από οξύ επιποματισμό, που σημαίνει ότι είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Συνήθως αυτά τα περιστατικά δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο» είπε ο κ. Λυμπεριάδης.

Η μαρτυρία του συγκλονίζει: «Αναγκάστηκα να επιταχύνω την κατάσταση και πρόλαβα τον άρρωστο το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να καταλάβετε τον άνοιξα τρέχοντας και ήταν γεμάτο αίμα το περικάρδιο. Καταφέραμε να παρέχουμε μια σωστή χειρουργική αποκατάσταση».

Ερωτηθείς για τον αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ο κ. Λυμπεριάδης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Ο άρρωστος βαίνει βελτιούμενος. Αυτή τη στιγμή είναι στη ΜΕΘ, έχει αποσωληνωθεί και υποστηρίζεται σε όλα του τα συστήματα. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να σας πούμε περισσότερα αύριο».