Αντιμέτωποι με… «συμπληγάδες» θα έρθουν οι οφειλέτες μετά την εκπνοή της ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων στην Εφορία, σήμερα, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα.

Όπως εξήγησε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου μιλώντας στην εκπομπή One Line, η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, όσοι δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση θα έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενδεχομένως και των ακινήτων τους.

«Η μόνη δυνατότητα που θα έχουν έκτοτε θα είναι η ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων» επεσήμανε.

Πηγή: onetv.gr

Ούτε για τις οφειλές στα Ταμεία θα υπάρξει παράταση

Μέχρι τα μεσάνυχτα, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ρύθμισης, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία.

Όπως είπε, πρόκειται για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ, ενώ την χαρακτήρισε επιτυχημένη όσον αφορά το επίπεδο συμμετοχής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργού, οι αιτήσεις θα αγγίξουν τις 450.000, που σημαίνει ότι ένας στους τρεις οφειλέτες θα μπει στη ρύθμιση.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να κινητοποιήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τους οφειλέτες στα Ταμεία να ενταχθούν στη ρύθμιση.

«Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η ρύθμιση των 120 δόσεων! Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από αύριο, Τρίτη, θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

Σε δύο φάσεις η αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Στο ζήτημα της ρύθμισης των 120 δόσεων αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι: «Δεν υπάρχει πρόθεση να δώσουμε άλλη παράταση. Είναι μία πάρα πολύ καλή ρύθμιση, είναι μία τελευταία ευκαιρία για φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία βίωσαν μία δεκαετία κρίσης, να την αφήσουν πίσω, με χαμηλότερο επιτόκιο, χαμηλότερες δόσεις και αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.»

Υπενθύμισε δε ότι ήδη έχει ληφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση ένταξης στη ρύθμιση των οφειλετών στα Ταμεία.

«Στις περιπτώσεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), επειδή το σύστημα θεωρητικά είναι ενιαίο, αλλά ουσιαστικά έχει ακόμα 23 ξεχωριστά πληροφοριακά συστήματα και υπάρχουν προβλήματα στον υπολογισμό οφειλών, η αίτηση μπορεί να γίνει σε δύο στάδια.»

» Να υποβάλουν σήμερα αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση και να την οριστικοποιήσουν, όταν το σύστημα θα είναι σε θέση να προσδιορίσει τις οφειλές» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.