Την προσεχή Τρίτη το απόγευμα στις 5.00 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη επί των ημερών του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται για τέσσερα αδικήματα: «ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών», το οποίο είναι κακούργημα (έως 10 χρόνια κάθειρξη), καθώς και για «πρόκληση και προσφορά σε τέλεση εγκλήματος», «ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος» και «ηθική αυτουργία σε ψευδορκία», τα οποία είναι πλημμελήματα (2 έως 3 έτη φυλάκισης).

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, θα έχει δυο κύκλους ομιλητών, ενώ θα διενεργηθεί μυστική ψηφοφορία με μια κάλπη για τον παραπεμπόμενο και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) για την συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να πιάσει άμεσα δουλειά.

Σημειώνεται, ότι δικαίωμα να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια έχει και ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, θα προσέλθει για να δώσει τις απαντήσεις του για όσα του προσάπτονται.