Φωτιά ξέσπασε στον προσφυγικό καταυλισμό στη  Μόρια το απόγευμα της Κυριακής (29/9/2019).

Η φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ, ενώ υπάρχει πληροφορία για μία νεκρή.

Πανικός στον καταυλισμό- Πληροφορίες για νεκρό

Στον καταυλισμό επιχείρησαν δύο οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο Ihab Abassi, στο σημείο της φωτιάς, στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, επικρατεί πανικός με τους πρόσφυγες να τρέχουν φωνάζοντας.

Επίσης τον καταυλισμό πνίγουν μαύροι καπνοί, ενώ πολλοί πρόσφυγες απευθύνθηκαν στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα με αναπνευστικά προβλήματα.

Δημοσιογράφος: Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπουν την Πυροσβεστική να προσεγγίσει

 Μέχρι στιγμής, έχουν καεί κάποια κοντέινερ. Σύμφωνα, μάλιστα με τον δημοσιογράφο, του «lesvosnews.gr», Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend στο One Channel, την φωτιά έβαλαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Εικόνα από τον καταυλισμό/ Φωτογραφία: stonisi.gr

«Είναι κάτι που έχουν ξανά κάνει αρκετές φορές» τόνισε. «Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις τις Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν το χώρο προκειμένου να επιχειρήσουν την κατάσβεσή της» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

 Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Φύγανε όλοι να σωθούνε

«Φύγανε όλοι για να σωθούνε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια. Σπάσανε τα Πυροσβεστικά. Ήταν σαν εξέγερση, σαν τις ταινίες » ανέφερε στο One Channel ο Περιφερειάρχης Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Τονίζοντας πως δεν μπορεί να μιλήσει επίσημα ακόμη για το αν υπάρχουν τραυματίες καθώς και πόσοι είναι, ο Περιφερειάρχης Αιγαίου τόνισε πως υπήρξε πανικός στο σημείο, μίας και στον καταυλισμό μένουν 12.000 πρόσφυγες.

Πάντως ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε πως η πληροφορία για τον έναν τραυματία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

https://www.facebook.com/politika.lesvos/videos/2726951587323605/?eid=ARDpiqiZef-2qOk9nwQrTBOwdc2UVcVuZ0Sj9vRI-GLpG2mjFK-fEDc5j_EXTKnMVqU9GtzBIcr7N64Y