Σε υψηλούς τόνους διατηρείται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το προσφυγικό.

Οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η τραγική κατάληξη που είχε το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εκπομπή One Report φιλοξενήθηκαν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

Η δήλωση της κ. Βόζενμπεργκ

Η κ. Βόζενμπεργκ έκανε λόγο για παγκόσμιο ζήτημα, τονίζοντας πως «ξέρουμε όλοι ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει. Το θέμα είναι πώς το διαχειριζόμαστε». Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην πολιτική της ΕΕ, λέγοντας πως ήταν απούσα σε κορυφαίες στιγμές.

«Παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι με αδιαφανείς ΜΚΟ που και τώρα ελέγχονται από την ΕΕ και τα κράτη – μέλη και το παιχνίδι πια άνοιξε με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο για τη χώρα μας. Για την ΕΕ είναι διαχειρίσιμο υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η βούληση να «σπάσουν αυγά», δηλαδή να τεθούν σοβαρές κυρώσεις στις χώρες που δεν συνεργάζονται και από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα υπάρξει συνεργασία και με τις χώρες προέλευσης» πρόσθεσε η κ. Βόζενμπεργκ.

Η δήλωση του κ. Μουζάλα για το σημερινό ναυάγιο

Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στο σημερινό ναυάγιο που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν επτά νεκροί πρόσφυγες. «Κανείς δεν συζητά αν αυτοί που πνίγηκαν ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες» τόνισε ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόλις πατήσουν στη στεριά.

«Η μετανάστευση θέλει αυτοσυγκράτηση, λογική και όχι ιδεοληπτική διαχείριση» υπογράμμισε, καταλογίζοντας κι αυτός τεράστιες ευθύνες στην ΕΕ.

«Η Μόρια είναι κάτι για το οποίο δεν είμαστε περήφανοι. Δεν είναι η ντροπή της Ελλάδας αλλά η ντροπή της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Πηγή: onetv.gr