• Αναζήτηση
  • Αβγά με ντομάτα, βασιλικό και κάππαρη

    Με λίγη φαντασία ο απλός καγιανάς μεταμορφώνεται

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο 15’

    Υλικά (για 2 μερίδες)

    2 ώριμες μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

    1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη με το μαχαίρι

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    Ανθό αλατιού

    5-6 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα

    6 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά

    1 κ.γ. ρίγανη ξερή

    1 μεγάλη κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη

    Διαδικασία

    Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου να αρωματιστεί το λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα με τα ζουμιά της.

    Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον βασιλικό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι.

    Μόλις η ντομάτα τραβήξει τα υγρά της εντελώς, ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα (η φωτιά παραμένει χαμηλή για να μην παραψηθούν τα αβγά και στεγνώσουν). Ανακατεύουμε απαλά για 3 λεπτά και προσθέτουμε και την κάππαρη. Τρίβουμε λίγη ρίγανη, πιπέρι και επιπλέον αλάτι κατά βούληση και σερβίρουμε.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk