Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε, για τέταρτη χρονιά, διήμερη τιμητική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά, όπου βραβεύθηκαν 1.200 μαθητές των Λυκείων της πόλης, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των βραβεύσεων παρευρέθηκε στην εκδήλωση η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελου Κότιου για την προσφορά του στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στην πόλη του Πειραιά.

Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, ξεχωριστή ήταν η βράβευση της μαθήτριας Ευτυχίας Βασιλείου, για τη σημαντική διάκριση που πέτυχε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη 13η Ολυμπιάδα αστρονομίας και αστροφυσικής που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ. Σεραφείμ, κατά την πρώτη ημέρα των βραβεύσεων, ευχαρίστησε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επιπλέον, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και ευχήθηκε να έχουν τα παιδιά πολλές επιτυχίες στη ζωή τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη στον σύντομο χαιρετισμό της, ευχήθηκε στα παιδιά να μην σταματήσουν την προσπάθεια γιατί τα πράγματα δεν γίνονται ευκολότερα μετά το σχολείο. Όλη αυτή η πορεία – όπως είπε – είναι ένας αδιάκοπος αγώνας να αποδεικνύεις αυτά που μπορείς να πετύχεις και να στοχεύσεις συνέχεια ψηλότερα.

Η κα Ζαχαράκη μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρίας Νίκης Κεραμέως για την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν τα παιδιά για την επίτευξη των στόχων τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι οι βραβεύσεις των μαθητών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μία όμορφη στιγμή. Επεσήμανε πως δικαιώθηκαν οι κόποι των παιδιών, ενώ χαρακτήρισε ως τρίπτυχο της επιτυχίας τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια συνεχάρη τους βραβευθέντες, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να τελειώσουν τις σπουδές τους με επιτυχία. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που 1.200 παιδιά από τον Πειραιά εισήχθησαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι νέοι άνθρωποι είναι η «μαγιά» και το «μέλλον» της χώρας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας με όποια μορφή, είτε είναι η κυβέρνηση είτε αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να αξιοποιήσουν τα παιδιά τα πτυχία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Τόνισε πως η βράβευση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελου Κότιου είναι μια σωστή επιλογή, λέγοντας πως τον γνώρισε πριν μερικά χρόνια και αντιλήφθηκε το πάθος του για το Πανεπιστήμιο Πειραιά, για την κατάρτιση των παιδιών και για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πειραιά με τον Δήμο και τους φορείς της πόλης, κάτι που – όπως υπογράμμισε – γίνεται σε όλον τον κόσμο.

Υπογράμμισε τέλος, ότι η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια υλοποιεί συνέργειες με το Πανεπιστήμιο, με τα Επιμελητήρια και με άλλους φορείς του Πειραιά «καθώς με συμπράξεις μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την κοινωνία και την πόλη».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη στον χαιρετισμό της τόνισε ότι είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα γιατί επιβραβεύεται μέσα από τους επιτυχόντες η αριστεία. Αποτελεί – όπως είπε – ένα ορόσημο για την επιβράβευση της επιτυχίας με την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σημείωσε ότι είναι μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η κα Αλιγιζάκη υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή με αυτή την εκδήλωση θέλει να δείξει ότι είναι δίπλα στους νέους της πόλης, τους οποίους χαρακτήρισε «μαγιά» για τη «ζύμη» του μέλλοντος. Σε σας πρέπει να στηριχθεί – όπως είπε – και να επενδύσει η πόλη του Πειραιά και η χώρα μας. Μέσα από αυτή την νέα πορεία, συμπλήρωσε, να γνωρίσουν οι μαθητές νέους ανθρώπους, να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα και κυρίως να εξοπλιστούν με όλα αυτά τα εφόδια επιστημονικά και μη, τα οποία θα εξασφαλίσουν επαγγελματικό μέλλον, το οποίο όλοι ονειρεύονται. Η κα Αλιγιζάκη αναφερόμενη στη βράβευση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελου Κότιου τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος που κάνει πράξη το «αίεν αριστεύειν» στο Πανεπιστήμιο της πόλης και δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερή που υπήρξε φοιτήτριά του. Τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την προσφορά του στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη του Πειραιά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελος Κότιος, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του εξέφρασε τη βαθύτατη συγκίνησή του και τις ευχαριστίες του για αυτήν την τιμητική διάκριση. Επιπλέον, τόνισε

μεταξύ άλλων, ότι ένοιωσε υπερήφανος όταν ήρθε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά διότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη που θαυμάζει για την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό, την ανθρωπιά, την παράδοση, την κουλτούρα και τους ανθρώπους της.

Απευθυνόμενος στους επιτυχόντες μαθητές υπογράμμισε ότι κάνουν υπερήφανους την πόλη, τις αρχές της πόλης, τους γονείς και τους καθηγητές τους. Συνεχάρη τον Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και τη Διευθύντρια Παιδείας, όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτήν την εκδήλωση που τιμά τα παιδιά του Πειραιά που διέπρεψαν και θα συνεχίσουν να διαπρέπουν.

Τέλος, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα παιδιά και να κρατάνε ψηλά τη σημαία του Πειραιά σε όποιο Πανεπιστήμιο κι αν μπήκαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος και κα Νόνη Δούνια. O Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Μαρκαριάν.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Αγρανιώτης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Κυριακή Μπουρδάκου και κα Σταυρούλα Μελά. Ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου. Μέλη Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Οι εκδηλώσεις που αποτελούν γιορτή της πόλης και έχουν γίνει πλέον θεσμός, διοργανώθηκαν από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.