Τα νέα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.) ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Σημειώνεται πως η θητεία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων είναι 2ετής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Ορίστηκαν σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά τα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών μας επιχειρήσεων και Οργανισμών, της ΚΟ.Δ.Ε.Π., του Ο.Π.Α.Ν. και της ΔΗ.ΡΑ.Π. Έχω ξαναπεί πως η συναίνεση είναι σημαντική παράμετρος για τη Δημοτική Αρχή, γι΄ αυτό πρότεινα για τη θέση δύο Αντιπροέδρων δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης και πιστεύω πως από τη σύνθεση των νέων Δ.Σ. αυτό γίνεται πράξη. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις παράγουν σημαντικό έργο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και στον τομέα της ενημέρωσης και οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε σε ενωτικό κλίμα προκειμένου να στηρίξουμε τη λειτουργία τους ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχηθώ στους νέους Προέδρους κ. Βοϊδονικόλα, κ. Βουράκη και κ. Τζεφεράκο, καθώς και σε όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα».

Ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, σημείωσε σε δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, με την απόφασή του να αναλάβω την Προεδρία του Ο.Π.Α.Ν., όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Μια θέση ευθύνης καθώς ο Πειραιάς είναι η πόλη του Πολιτισμού και των Πρωταθλητών. Πιάνουμε δουλειά με την υπόσχεση να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τον Πειραιά μας».

Ο νέος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να με προτείνει για Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς και τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους που με ψήφισαν και με εμπιστεύθηκαν. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενισχυθεί το ήδη σημαντικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π.».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.) κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για την ανάθεση αυτής της θέσης ευθύνης του προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π. Δεν είναι οι τίτλοι που τιμούν τους άνδρες, αλλά οι άνδρες που τιμούν τους τίτλους. Οι αρχαίοι έλεγαν «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Μέχρι σήμερα έχω λάβει τίτλους όπως Διευθυντής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο «ΜΗΤΕΡΑ» μετά στο «ΛΗΤΩ» και τώρα στο «ΡΕΑ», Διευθύνων σύμβουλος στο «ΡΕΑ», αντιπρόεδρος στο «ΡΕΑ», εντεταλμένος στον δήμο μας και τώρα μπαίνω στην μεγάλη αυτή ομάδα των προέδρων. Ελπίζω με την θητεία μου να μην προστεθούν προβλήματα, αλλά το προσωπικό του Καναλιού Ένα με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και του διοικητικού συμβουλίου να κάνουμε το απαραίτητο βήμα, ώστε το ραδιόφωνο που είναι η φωνή του Πειραιά και όλων των γειτονικών δήμων να γίνει απαραίτητο ακρόαμα – θέαμα από τα FM και το WEB στον Πειραιά, στους γειτονικούς δήμους, αλλά και με τις δυνατότητες της τεχνολογίας όλοι οι Έλληνες και όσοι καταλαβαίνουν Ελληνικά σε όλη την οικουμένη να μας ακούνε και να μας βλέπουνε. Οι εκπομπές σε άλλες γλώσσες (Κινέζικα, Αραβικά, Ρώσικα, Ισπανικά, Γαλλικά, Αγγλικά κλπ) είναι ένα όνειρο, μία υπόσχεση πέρα από υποχρέωση διότι δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς.».

H νέα σύνθεση των Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν., της ΚΟ.Δ.Ε.Π, και της ΔΗ.ΡΑ.Π. είναι η ακόλουθη:

Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)

Πρόεδρος Βουράκης Ιωσήφ

Αντιπρόεδρος Βλαχάκος Δημήτριος

Τακτικά μέλη

Νταϊφά Ειρήνη

Ζηλάκου Χαραλαμπία

Αργουδέλης Αλέξανδρος

Μεντή Σταυρούλα

Πιπιτσούλη Σοφία

Γκουτζαμάνη Μαρία

Κιοσσές Ανδρέας

Χατζηαλέξης Ιωάννης

Βίτσας Γεώργιος

Βρουβάκης Ελευθέριος

Μελά Σταυρούλα

Αναστασάκος Παναγιώτης

Κοτέας Αλέξανδρος

Αναπληρωματικά μέλη

Ρέππας Παναγιώτης

Καψοκόλης Γρηγόριος

Μανωλάκος Λεωνίδας

Καρακατσάνη Αντωνία

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

Σοφιανόπουλος Μανώλης

Βουρλάκης Ιωάννης

Αλιφραγκής Ιωάννης

Βοϊδονικόλας Γιώργος

Καμαράτος Αλέξανδρος

Μοραντζής Αντώνιος

Αγρανιώτης Μιχαήλ

Γκερλές Δημήτριος

Σταθάκη Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.)

Πρόεδρος Βοϊδονικόλας Ιωάννης

Αντιπρόεδρος Λεωτσάκου Αναστασία

Τακτικά μέλη

Βουτυράκος Παναγιώτης

Κανελλίδης Κωνσταντίνος

Μεσούλας Δημήτριος

Γιαννούλης Αναστάσιος

Κουλιζάκος Μιχάηλ

Τσελεκίδου Πασχαλιά

Νομικού Φλώρα

Εκπρόσωπος εργαζομένων

Αναπληρωματικά μέλη

Τσιρίδης Γεώργιος

Μεντή Σταυρούλα

Οικονομάκου Ιωάννα

Μαυρέα Νένα

Κασιδιάρης Ιωάννης

Τερζάκης Μιχάλης

Δουρέκα Αικατερίνη

Κατσαφάδος Γιάννης

Σταθάκη Μαρία

Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.)

Πρόεδρος Τζεφεράκος Αλέξανδρος

Αντιπρόεδρος Σειρηνίδης Απόστολος

Τακτικά μέλη

Λιακόσταυρος Χαράλαμπος

Βορρεάκου Ευστρατία

Δελαγραμμάτικας Νικόλαος

Μαθιουδάκης Θεόδωρος

Φωτεινιάς Δημήτριος

Μοσχοβάκος Ιωάννης

Γαρδούνη Αικατερίνη

Εκπρόσωπος εργαζομένων

Αναπληρωματικά μέλη

Καρέλης Δημήτριος

Γεωργούλης Βαγγέλης

Αλιγιζάκη Ασπασία

Στουμπιτζόγλου Ελευθέριος

Μπρατσόλης Στυλιανός

Μπουλιέρης Γεράσιμος

Κουτρουμάνος Λεωνίδας

Βρεττάκος Θεόδωρος

Ράλλη Ευαγγελία