• Αναζήτηση
  • Μακαρονάκι κοφτό με καλαμάρι

    Στη συνταγή αυτή προτείνουμε ένα μαγείρεμα ασυνήθιστο, όμως πολύ γρήγορο και που αναδεικνύει την πρώτη ύλη. Αντί να μαγειρέψουμε το καλαμάρι μέσα στη σάλτσα, το ρίχνουμε στο τέλος. Η θερμοκρασία όταν ανέβει περίπου στους 62°C δίνει κρέας τρυφερό, χωρίς την αλλοίωση του μαγειρέματος μέσα στη σάλτσα.

    food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 40΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    350 γρ. καθαρισμένα φρέσκα καλαμάρια

    300 γρ. ντοματίνια

    300 γρ. μακαρονάκι κοφτό

    2 σκελίδες σκόρδου

    100 γρ. λευκό κρασί

    6 κ.σ. ελαιόλαδο

    Αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία

    Κόβουμε το σώμα από τα καλαμάρια σε ροδέλες 1 εκ. Τα πλοκάμια τα κρατάμε χωριστά. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.

    Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. από το λάδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα πλοκάμια των καλαμαριών σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να χάσει τα υγρά της. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι για 11 λεπτά. Κρατάμε ένα μπολάκι με το νερό από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζυμαρικό. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε ξανά το σουρωμένο μακαρονάκι προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη σάλτσα καυτή και κρατάμε σε σιγανή φωτιά.

    Ρίχνουμε τις ροδέλες από το σώμα του καλαμαριού και ανακατεύουμε λιγότερο από 5 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν ασπρίσει εξωτερικά. Εάν το φαγητό δεν είναι αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε και λίγο νερό από τον βρασμό που κρατήσαμε.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk