Για το Βερολίνο αναχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου την Πέμπτη θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την κ. Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνει μάλιστα πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. «Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ» συμπληρώνουν οι πηγές του Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, για την Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

– Στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

– Στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.