Ολοκληρώθηκε η όγδοη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικία με τις δύο πρώτες ρυθμίσεις να αποτελούν γεγονός. Μάλιστα οι ευνοϊκές για τους δανειολήπτες προτάσεις των τραπεζών έδωσαν αισιοδοξία στα ευάλωτα νοικοκυριά που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ωστόσο πρέπει να σπεύσουν αφού η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως 31/12/2019.

Μέχρι σήμερα, όγδοη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, η κίνηση που έχει παρατηρηθεί δεν είναι μεγάλη.

Αθροιστικά, από 1/7/2019 μέχρι 25/8/2019, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 76.263 χρήστες.

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 16.200 χρήστες.

– Έχουν υποβληθεί 26 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες και, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν δοθεί δύο προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

Ο λόγος για τις δύο ρυθμίσεις που παρέδωσαν οι τράπεζες όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Μάλιστα, οι ευνοϊκοί όροι που πρότειναν στους δανειολήπτες οι τράπεζες με επιτόκιο 2%, αποπληρωμή 24-25 χρόνια και επιδότηση 40-50% της μηνιαίας δόσης από το κράτος στέλνουν θετικό μήνυμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακούφιση και προστασία ευάλωτων δανειοληπτών που -όπως φαίνεται- μπορούν να σώσουν το σπίτι τους με λύσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης καταβάλλεται, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες πηγές, κάθε προσπάθεια ώστε να εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο για την ένταξη στη ρύθμιση ευάλωτων δανειοληπτών που πληρούν τα κριτήρια.