Δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την προστασία της α’ κατοικίας στο Euroworking Group.

Οι προσπάθειες ανεύρεσης κοινού τόπου για το ζήτημα του διαδόχου σχήματος του νόμου Κατσέλη θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με επόμενο ορόσημο το Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Αν η ελληνική πλευρά προσέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς συμφωνία για το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της α΄κατοικίας, που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση του καυτού θέματος των κόκκινων δανείων που «γονατίζουν» τους τραπεζικούς ισολογισμούς,  η εκταμίευση της μεταμνημονιακής δόσης του 1 δισ. ευρώ θα αναβληθεί εκ νέου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα μηνύματα που θα σταλούν στις αγορές.

Σε περίπτωση που το Eurogroup της 5ης Απριλίου δεν ανάψει το πράσινο φως για την δόση του 1 δισ. ευρώ τότε η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει την Σύνοδο της 16ης Μαΐου, αν και το σενάριο εκταμίευσης των δύο μαζί (970 εκατ. ευρώ + 647 εκατ. ευρώ = 1,617 δισ. ευρώ) από την 2η και 3η αξιολόγηση, στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου, έχει αρχίσει πλέον να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Γερμανίας και Ολλανδία, από την πλευρά τους ζητούν την πλήρη εκπλήρωση των προαπαιτουμένων της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ.