Σε ένα κρεσέντο απανθρωπιάς προχώρησε στον «αέρα» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων), χαρακτηρίζοντας «σκόνη» και «σκουπίδια» αναφερόμενος στους πρόσφυγες και τους ακροαριστερούς αντίστοιχα.

Το πρωί της Δευτέρας, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση κτιρίων στα Εξάρχεια, εκ των οποίων τα δύο τελούσαν υπό κατάληψη και φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Συνολικά, εντοπίστηκαν 143 πρόσφυγες και προσήχθησαν τρία άτομα.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας – θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την επιχείρηση.

«Εκατό άνθρωποι οι οποίοι είναι μετανάστες και βρέθηκαν εκεί μέσα, είναι εκατό κακομοίρηδες, εκατό άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκες υγειονομικές, περίθαλψης, φαγητού, οι οποίοι δε γνωρίζουμε γιατί ήταν εκεί, ποιους πληρώνανε και ήταν εκεί», συμπλήρωσε.

Παρεμβαίνοντας η δημοσιογράφος της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, επανέλαβε τη φράση του κι εμφανίστηκε βέβαιη οτι με τον όρο «σκουπίδια» εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας, με τον συμπαρουσιαστή της να συμπληρώνει: «όχι τους ανθρώπους;».

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».