Για το τι θα σηματοδοτήσει η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αλλά και για τη νέα κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια μίλησε στην εκπομπή One Line o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη πολιτική βούληση τα προηγούμενα χρόνια. Το θέμα της ασφάλειας κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Τώρα ελπίζω να έρθουν πιο κοντά στην αστυνομία, στην αστυνόμευση και στον αστυνομικό» είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Σχετικά με την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα , σχολίασε πως «θα βοηθήσει τους τραυματισμένους, τους συναδέλφους μας που έχουν καεί από μολότοφ, που τους έχουν σπάσει τα πλευρά. Γιατί καταργούνται οι φωλιές. Ωστόσο μετά τη σύλληψη, θα πρέπει να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη».

Για την κατάργηση του ακαδημαϊκού άσυλου ήταν ξεκάθαρος. «Ούτε θέλουμε, ούτε πρέπει, ούτε είναι δημοκρατικό να υπάρχει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Όταν γίνεται μια παράνομη πράξη, θα επιλαμβάνεται αυτής η Αστυνομία. Όπως το ίδιο θα κάναμε και σε ένα γαλατάδικο σε μια οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνα» είπε.

Τέλος σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια. «Στα Εξάρχεια δεν υπάρχουν πλέον μπαχαλάκηδες. Υπάρχουν νεοτρομοκράτες, αριστεροηλίθιοι και σαφέστατα ποινικοί εγκληματίες. Γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, τράφικινγκ. Για να μπεις στα Εξάρχεια πλέον είναι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να γίνει συντεταγμένα και δημοκρατικά» κατέληξε.

Πηγή: Onetv.gr