• Αναζήτηση
 • Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά Ελλάδας και Κύπρου

  «Οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται που δεν λύνεται το Κυπριακό»

  Σε νέο παραλήρημα τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας με αυτό τον τρόπο το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί.

  Ο τούρκος πρόεδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε του Ελληνοκύπριους τόσο για την ύπαρξη, όσο και για την μη λύση του Κυπριακού.

  «Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, στην Άγκυρα.

  «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, με αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

  Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

  Σημειώνεται, δε, πως στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης έχουν στείλει επανειλημμένως μήνυμα στην Λευκωσία ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα του τουρκικού και τουρκοκυπριακού λαού και πως η  Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Σημειώνεται μάλιστα πως πριν από τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι αναμενόταν να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της στενής συνεργασίας Τουρκίας και ψευδοκράτους, οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τον Ερσίν Τατάρ συνεδεύουν ο «υπέξ» Κουντρέτ Οζερσάι και ο «υπουργός οικονομικών» Ολγκού Αμτσάογλου.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk