Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στο Παρίσι και συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν είναι να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία, με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα.

«Ξέρω ότι για εσάς είναι εξαιρετικά σημαντική η σχέση Ελλάδας – Γαλλίας» δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως σημείωσε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων πριν την έναρξη της συνάντησης, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε κρίση, η Γαλλία στήριξε τη χώρα, αν και αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος που έδειξε ο ελληνικός λαός και τη βούληση που έδειξε για να μείνει στο ευρώ.

Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε στη σταθερή φιλία που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών, όχι μόνο στα χρόνια της κρίσης, αλλά και παλαιότερα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση της Γαλλίας τα χρόνια της επανάστασης και σημείωσε ότι η επίσκεψη γίνεται σε μια σημαντική συγκυρία για την Ελλάδα που δέκα χρόνια αντιμετώπισε την κρίση και τώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη.