• Αναζήτηση
 • Φωτιά στην Ελαφόνησο: Οικολογική καταστροφή από παράνομη χωματερή

  Μιλώντας στο One Channel ο Γρηγόρης Βάρρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσε πως η φωτιά προήλθε από ανεξέλεγκτη χωματερή

  Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Ελαφόνησο από την πυρκαγιά που κατέκαιγε επί δύο ημέρες το νησί.

  Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη το 25% του νησιού, καίγοντας έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ΧΥΤΑ του νησιού, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από την έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  Μιλώντας στο One Channel ο Γρηγόρης Βάρρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσε πως η φωτιά προήλθε από ανεξέλεγκτη χωματερή, ενώ αναφέρθηκε σε έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος το 2014 στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα δέντρα του νησιού, με αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά.

  «Μετά την πυρκαγιά θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί η πλατφόρμα έτσι ώστε να γίνει γνωστό ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής και τι ουσιαστικά έχει μείνει από τα δέντρα» πρόσθεσε.

  Δείτε επίσης
  ΒημαTV
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk