• Αναζήτηση

Ζυμαρικά με ωμό κολοκύθι και δυόσμο

Ενα νόστιμο ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή – ακόμα καλύτερα, λόγω υψηλών θεμοκρασιών- κρύο.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

 

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

300 γρ. casarecce ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας

60 ml ελαιόλαδο

2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα με το μαντολίνο σε πολύ

λεπτά μπαστούνια (σαν μακαρόνια)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό

1 αβοκάντο, σε κύβους

100 γρ. φέτα τριμμένη

2 κ.σ. δυόσμος

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

40 ml χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk