Προετοιμασία 40’, Αναμονή 30’

Υλικά (για 4 μερίδες)

Για την σάλτσα ντομάτας

⅓ φλ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο

1 ντομάτα, σε κομμάτια

4 κ.σ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ​​χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

½ σκελίδα σκόρδο

Για την σάλτσα τυριού

1 φλ. κάσιους ανάλατα

¾ φλ. γάλα αμυγδάλου

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

4 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. φύλλα φρέσκου ​​βασιλικού ψιλοκομμένα

αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο

1 φλ. φύλλα φρέσκο ​​βασιλικό

1 φλ. φρέσκο ​​μαϊντανό

½ ώριμο αβοκάντο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ φλ. νερό

½ φλ.  κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδου

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα λαχανικά

2 κολοκυθάκια

8 ραπανάκια

2 ντομάτες

1 φλ.φύλλα από φρέσκο ​​σπανάκι

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Σάλτσα ντομάτας: Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις ρίχνουμε στο μπολ του μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.  Σε ένα μπολ, αδειάζουμε τη σάλτσα, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσουμε το μιλφέιγ.

Σάλτσα τυριού: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα κάσιους στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το χυμό λεμονιού, την κρέμα τυριού, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σε ένα μπολ, αδειάζουμε τη σάλτσα, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσουμε το μιλφέιγ.

Πέστο: Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το μαϊντανό, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το νερό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσουμε το μιλφέιγ.

Λαχανικά:  Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο κόβουμε προσεκτικά το κολοκυθάκι κατά μήκος σε μεγάλες λωρίδες. Με  ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα ραπανάκια και τις ντομάτες φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε. Πλένουμε το σπανάκι και τα φύλλα βασιλικού.

Σύνθεση

Χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό τσέρκι και στρώνουμε τις φέτες κολοκυθιού. Συνεχίζουμε με τα ραπανάκια, τις ντομάτες, το σπανάκι και τον βασιλικό. Βάζουμε την μισή σάλτσα ντομάτας, τη μισή σάλτσα τυριού και το μισό πέστο. Επαναλαμβάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία ώστε να κάνουμε και άλλη μια στρώση. Βάζουμε για 15΄στο ψυγείο και σερβίρουμε.