Αλμυρό κέικ ντομάτας με μπέικον και γιαούρτι

Το μεταφέρουμε από το γραφείο μέχρι την παραλία!

Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 40΄ – 45΄

Υλικά (για 5 μερίδες)
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για τη φόρμα
3 αβγά
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπέρια σε μικρά καρέ
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. φέτες ζαμπόν σε μικρά καρέ
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη για 3 λεπτά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε τη μία ντομάτα σε μικρά καρέ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μαζί με την πιπεριά, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη για 2 λεπτά. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Κόβουμε την άλλη ντομάτα σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ. Το ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε. Το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα με ποδαράκι για να περνάει ο αέρας και από κάτω και σερβίρουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk