• Αναζήτηση
  • Μπιφτέκι σχάρας με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα

    Το μυστικό είναι να αφήσουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το μείγμα πριν πλάσουμε τα μπιφτέκια για να βγάλει όλα τα αρώματα.

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία:Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία: 10′ Αναμονή 4 ώρες Ψήσιμο: 15’ 

    Υλικά (για 4-5 άτομα)

    900 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από σπάλα ή λάπα)
    300 γρ. αρνίσιος κιμάς (από μπούτι)
    2 αβγά
    30 γρ. πελτές ντομάτας
    1 ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, χωρίς τη φύτρα
    10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
    60 γρ. παρμεζάνα padano
    3 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένο στο νερό
    80 ml γάλα
    30 γρ. μουστάρδα απλή
    40 ml ελαιόλαδο
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία
    Ζητάμε από τον χασάπη να περάσει τον κιμά μία φορά από τη μηχανή.
    Σε μια μπασίνα ή λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
    Σε μια άλλη μπασίνα ή λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της πρώτης λεκάνης με τα υπόλοιπα υλικά  και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα. Προσοχή: Δεν χρειάζεται να το δουλέψουμε πολλή ώρα.
    Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες για να σφίξει αλλά και για να βγάλει όλα της τα αρώματα.
    Υστερα από 4 ώρες, βγάζουμε την κρεάτινη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπιφτέκια – χωρίς να την «κουράσουμε». Πατάμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις παλάμες μας και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του κάθε μπιφτεκιού.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η κόκκινη υπεροχή… Η νεαρή γυναίκα έβγαλε από το δάχτυλό της το ογκώδες ρουμπίνι. Το ακούμπησε στο μικρό τραπέζι, δίπλα ακριβώς στο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk