Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του υποψήφιου στο ίδιο του το κόμμα Στάθη Σταυρόπουλου για την ελληνική υπηκοότητα της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο σκιτσογράφος και υποψήφιος του ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθηνών σχολίασε στο Twitter ότι πέντε χρόνια που ήταν ευρωβουλευτής η Κωνσταντίνα Κούνεβα, «δεν καταδέχτηκε», όπως είπε, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βαρουφάκη.

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη

«Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του με τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του.

«Το ΜέΡΑ25, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας διεθνισμού, τιμά την Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες που σηκώνουν σε όλη της Ευρώπη την σημαία της αντίστασης στο θεσμικό πλαίσιο των επερχόμενου μεταμοντέρνου πανευρωπαϊκού εργασιακού μεσαίωνα».

Πηγή: onetv.gr