• Αναζήτηση
  • Σπαγγέτι με σαλάμι Λευκάδος

    Τα μαριναρισμένα ντοματίνια κάνουν τη διαφορά σε αυτή την πικάντικη μακαρονάδα.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία: 30’, Αναμονή: 45’, Ψήσιμο: 20΄, Μαγείρεμα: 7’,

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    1 πακέτο σπαγγέτι

    300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4

    1 κ.γ. αλάτι

    ½ κ.γ. ζάχαρη

    Χυμός από 1 λεμόνι

    20 φέτες σαλάμι Λευκάδος

    1 ώριμο αβοκάντο

    3 κόκκινες πιπεριές τσίλι, σε ροδέλες

    50 ml ελαιόλαδο

    20 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένο

    ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

    120 γρ. ξινοτύρι ή ξηρό ανθότυρο, χοντροτριμμένο

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια με το αλάτι, τη ζάχαρη και τον χυμό από το λεμόνι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 45 λεπτά εκτός ψυγείου.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το σαλάμι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

    Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.

    Κόβουμε σε κύβους το αβοκάντο και το προσθέτουμε μαζί με το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το τσίλι, και το ξύσμα στα ντοματίνια. Προσθέτουμε αλάτι.

    Οταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε δίχως να τα ξεπλύνουμε και τα βάζουμε στη κρύα σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και το τυρί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω το τραγανό σαλάμι.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk