Γ. Βαρουφάκης στο One Channel: Ανέκδοτο η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική

«Ο Μακρόν είχε προτείνει κοινό στρατό» συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να έχεις κοινό στρατό ενώ δεν έχεις κοινή κυβέρνηση»

Καλεσμένος στην εκπομπή One Report βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως «αν βάλουμε τις λέξεις ‘’ευρωπαϊκή’’, ‘’αμυντική’’ και ‘’πολιτική’’ μαζί καταλήγουμε σε ένα ανέκδοτο, δεν υπάρχει. Ούτε ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική υπάρχει». «Όλα συνδέονται. Η οικονομική κρίση, η κρίση της εξωτερικής και αμυντική πολιτικής, όταν δεν έχεις κοινό χρέος.

Όταν δεν έχεις κοινά συμφέροντα όσον αφορά το νομισματικό σύστημα και έχεις μια Ιταλία και μια Γερμανία, οι οποίες οδηγούνται σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις, δεν γίνεται», εξήγησε. «Ο Μακρόν είχε προτείνει κοινό στρατό» συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να έχεις κοινό στρατό ενώ δεν έχεις κοινή κυβέρνηση». «Έστω ότι η Ευρώπη αποφάσιζε να στείλει στρατό εναντίον της Τουρκίας. Ποιος θα πάρει αυτή την απόφαση;

Ο Μακρόν, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες;» διευκρίνισε. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις. «Δεν έχουν το μηχανισμό να επιβάλλουν οποιαδήποτε κύρωση. Οι οικονομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία είναι ελάχιστες».

Σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι αποτελεί θέση του ΜέΡΑ25 και μοναδική λύση να μην χρησιμοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες. Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε πως «ανάπτυξη και κέρδος από υδρογονάνθρακες δεν υπάρχει πλέον». Τέλος, υπογράμμισε ότι το ρεύμα που δημιουργείται από το φυσικό αέριο κοστίζει περισσότερο από αυτό που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk