Καλεσμένη στην εκπομπή One Talk βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα. Συζητώντας, με τον Δημήτρη Μανιάτη η κ. Σακοράφα, τοποθετήθηκε γύρω από το πολιτικό σκηνικό έτσι όπως διαμορφώνεται λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και για την επόμενη μέρα της κρίσιμης κάλπης.

Η κ. Σακοράφα στις δηλώσεις της επεσήμανε πως στο ΜέΡΑ25, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου το κόμμα να καταφέρει να μπει στη Βουλή και να δημιουργηθεί χώρος για μια διαφορετική πολιτική φωνή, καθώς τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπίπτουν σε πολλά σημεία.

Η κ. Σακοράφα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ξεγέλασε τον ελληνικό λαό, χωρίς να ζητήσει καν συγγνώμη. Η ίδια, τοποθετήθηκε επίσης γύρω από την επιλογή των ονομάτων στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 και απαντώντας στο κατά πόσο αυτά μπορεί να δίνουν ένα «θολό» μήνυμα στους ψηφοφόρους, υποστήριξε ότι το κόμμα απηύθυνε ένα ευρύτερο κάλεσμα σε εκείνους που πιστεύουν στο συνεχώς εξελισσόμενο πρόγραμμα του κόμματος, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα στον πολιτικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό τομέα.

Μιλώντας δε για τις επιθέσεις που δέχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά από τις ευρωεκλογές η κ. Σακοράφα υποστήριξε ότι ο Βαρουφάκης βάλλεται κυρίως από αριστερά κόμματα, λόγω του ποσοστού που ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές, ενώ άφησε αιχμές για ανθρώπους που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια λένε συνειδητά ψέματα σε βάρος του κ. Βαρουφάκη. Η κ. Σακοράφα εξέφρασε επίσης τις απόψεις γύρω από τις διεργασίες που σημειώνονται για την επιλογή του νέου επικεφαλής της Κομισιόν.

Τέλος μιλώντας για το προεκλογικό κλίμα, επεσήμανε πως η παρελθοντολογία και η σκανδαλολογία που κυριαρχεί στις πολιτικές συζητήσεις, δεν είναι της παρούσας χρονικής στιγμής καθώς αποπροσανατολίζουν από τα τρέχοντα, που είναι το τι προτείνει το κάθε κόμμα για το μέλλον της χώρας.

Πηγή: onetv.gr