H αρχή έγινε πέρσι τον Οκτώβριο στο παλιό Μεταλλουργείο στο Γκάζι με «πρωταγωνίστρια» την αυτόχθονη στεπική αγελάδα της Κατερίνης, ένα ζώο που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο εδώ και 10.000 χρόνια.  Θυμάμαι αυτό που μου είχε πει τότε ο Σπύρος Λιάκος, εκ των ιδιοκτητών και σεφ των Basegrill και Cookoovaya, εξηγώντας την πρωτοβουλία αυτή: «Εμείς οι μάγειρες έχουμε καθήκον όχι μόνο να μαγειρεύουμε σπουδαία εδέσματα αλλά και να συνεισφέρουμε στη γαστρονομική μας κουλτούρα».

Οι εκδηλώσεις Wise Food Stories, οι συναντήσεις δηλαδή για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζονται στο ίδιο πνεύμα την Τετάρτη 26 Ιουνίου με θέμα τον ελληνικό μαύρο χοίρο.  Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας των εστιατορίων Basegrill, Cookoovaya, του αγροκτήματος «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.). Στην εκδήλωση θα ακουστούν βιωματικές ιστορίες, θα παρουσιαστεί ο ελληνικός μαύρος χοίρος ενώ η ομάδα των σεφ των δυο εστιατορίων θα αναλάβει να αναδείξει τα προϊόντα της φυλής αυτής με γευστικές δημιουργίες ελληνικής κουζίνας. Είσοδος με προσκλήσεις.