Εδώ και μια βδομάδα έχω στο γραφείο μου ένα καλαίσθητο, καλοτυπωμένο με χοντρό χαρτί και λαχταριστές εικόνες φαγητού βιβλίο μαγειρικής. Θα μου πείτε, ανάμεσα σε νόστιμες και ιδιαίτερες συνταγές είσαι όλη μέρα, πού το περίεργο;

Οι συγκεκριμένες είναι του συνεργάτη μας στον «Γευσιγνώστη», Μάνου Δημητρούλη, κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου, απόφοιτου του τμήματος Kλινικής Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διατροφή και άσκηση. Το «Dietstories < 400 kcal» περιέχει πεντανόστιμες συνταγές πλαισιωμένες από διατροφική ανάλυση, χωρισμένες σε 4 ενότητες ανάλογα με τη θερμιδική τους αξία (σε λιγότερες των, των 200, των 300 και 400 θερμίδων). Όλες οι συνταγές φέρουν σήμανση GF (συνταγή ελεύθερη γλουτένης), LF (συνταγή  ελεύθερη λακτόζης) και V (vegan), ενώ παράλληλα επισημαίνονται και τα θρεπτικά συστατικά στα οποία είναι πλούσιο το κάθε πιάτο.

Στις σελίδες του θα βρείτε επίσης διαιτολόγια 1200 έως και 2000 θερμίδων για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, για ασκούμενους ή ανθρώπους με καθιστική ζωή, για λάτρεις της μαγειρικής ή για άτομα που δεν έχουν πολύ χρόνο και καταπιάνονται με τη μαγειρική για πρώτη φορά. Θα βρείτε επίσης έναν σύγχρονο θερμιδομετρητή με όλα τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε συχνά στην κουζίνα και στη δίαιτα μας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο online στο www.dietstories.gr και σύντομα από μεγάλα βιβλιοπωλεία.