Για «καθεστωτικές αντιλήψεις» επέκρινε τη δημόσια τηλεόραση το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόφαση της διοίκησης να μην παίξει καθόλου ειδήσεις το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά να να παίξει όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής αντ’ αυτού.

«Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να υπηρετεί τη δεοντολογία», αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος και προσθέτει: «Δεν μπορεί την ώρα που χιλιάδες Έλληνες σε όλη την πατρίδα μας περιμένουν να δουν ειδήσεις, να βλέπουν την προπαγάνδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιλήψεις αυτές είναι καθεστωτικές».

ΕΡΤ: Λυπούμαστε, ήταν λάθος της διοίκησης

Μετά τον σάλο που προηγήθηκε η ΕΡΤ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει πως λυπάται που δεν «πρόλαβε» τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».