• Αναζήτηση
  • Αγγουροκεφτέδες με ανθότυρο

    Πρωτότυποι και νόστιμοι κεφτέδες που τους απογειώνει μια δροσερή, σάλτσα γιαουρτιού.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

     

    Προετοιμασία: 30′ Αναμονή 75΄Τηγάνισμα:20′

    Υλικά (για περίπου 30 κεφτέδες)

    1 κιλό βιολογικά αγγούρια, καθαρισμένα
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    30 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι, ψιλοκομμένες
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    100 γρ. αλεύρι βρόμης
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
    150 γρ. ανθότυρο, στραγγισμένο
    2 αβγά
    250 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
    Περίπου 350 ml για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα
    1/2 φλ. φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
    300 γρ. γιαούρτι, πρόβειο, στραγγιστό
    1 lime, τον χυμό
    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
    1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

    Εκτέλεση
    Tρίβουμε τα αγγούρια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Αφού περάσει μία ώρα πιέζουμε τα αγγούρια με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά, με δύναμη, να βγάλουν το νερό τους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει η βρόμη την υγρασία. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις πατάμε ελαφρά. Τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
    Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τους κεφτέδες.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk