ΝΔ για αλλαγές στον Αρειο Πάγο : Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Τώρα πλέον καλείται ο Πρ. Παυλόπουλος να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια»

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η ΝΔ επισημαίνει ότι τώρα πλέον καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει μια «θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ τόνισε: «Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει – κατά τρόπο απαράδεκτο – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.

Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk