ΚΙΝΑΛ: Καταγγέλλει το διορισμό νέων επιθεωρητών Υγείας

«Η σύνθεση της επιτροπής που έκανε την εισήγηση των προσώπων είναι παράνομη»

Βιαστικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση στο θέμα του διορισμού νέων επιθεωρητών Υγείας καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως σημειώνουν μάλιστα τα στελέχη του τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ, οι εισηγήσεις έγιναν από ελεγχόμενη επιτροπή, καθώς η σύνθεσή της είναι παράνομη.

«Στις αρμοδιότητες των επιθεωρητών, είναι μεταξύ των άλλων ο έλεγχος των Νοσοκομείων και οι υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών» τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, συμπληρώνοντας πως «με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο και προδήλως παράνομο, στην επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές υγείας, ως μέλη να συμμετέχουν ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» (Ερυθρός) και η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ».

Όπως σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, «το ότι ο διοικητής του Ερυθρού είναι «Πολυεργαλείο» του κ. Πολάκη, καθώς εκτός του Ερυθρού διοικεί και το Γ.Ν. Νίκαιας, προφανώς είναι «σύμπτωση»», ενώ προσθέτει πως το γεγονός ότι «η επιτροπή καθυστερούσε τα αποτελέσματα μέχρι τις ευρωεκλογές και πάλι «σύμπτωση» είναι».

«Το ότι μαζί με τους νέους Επιθεωρητές το Υπουργείο Υγείας με απόφαση Γενικού Γραμματέα, κρατούσε ως «ομήρους» και 10 παλαιούς επιθεωρητές είναι και αυτό «σύμπτωση». Αυτό που δεν είναι σύμπτωση, αλλά σύμπτωμα θράσους και πανικού, είναι η υπογραφή της απόφασης χθες το βράδυ» προσθέτουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας: «Τα ψέματα τελείωσαν και η νομιμότητα είναι ανάγκη να αποκατασταθεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk